Stichting Teesito Kafoo heeft de afgelopen jaren de volgende projecten ondersteunt:

Zeepproject

In het dorp Bakalar aan de noordelijke zijde van de Gambia rivier is een groep vrouwen, een kafoo, het zeepproject gestart. De vrouwen kopen de benodigde grondstoffen en materialen om zeep te maken. Deze zeep wordt verkocht voor persoonlijke verzorging en geraspt tot poeder voor de was. Hebben de vrouwen het proces goed onder de knie dan gaan zij samen met ons naar een volgende kafoo om hen hetzelfde te leren. In Bakalar is van de winst een fiets gekocht om in een groter gebied werkzaam te kunnen zijn. Met de steun van onze stichting kunnen deze kafoos een start maken en later kunnen ze zichzelf en hun familie in hun levensonderhoud voorzien. Een soort microkrediet wat ze niet terug hoeven te betalen.

Stoelenproject

In Mandinaring zijn een groep vrouwen een stoelenproject gestart. In Gambia worden heel veel ceremonies en feesten gegeven waarbij zo’n ongeveer 500 – 1000 gasten komen. Hiervoor worden dan stoelen ingehuurd. De dames hadden zelf het idee opgevat om deze stoelen te gaan verhuren. Wij hebben hen het startkapitaal gegeven voor de aankoop van de eerste stoelen.

Toiletten voor school

De Bakau New Town Lower Basic School is de school van een van onze sponsorkinderen. Op die school zitten ongeveer 2100 leerlingen. De toiletten worden veelvuldig gebruikt. Het is dan ook van groot belang dat deze schoon, heel zijn en toch tenminste een deur hebben voor privacy! Tot voor kort was dit niet! Mede dankzij een bijdrage van Teesito Kafoo hebben ze nu mooie toiletten met deur.
×