Bakau New Town Lower Basic School

Basisschool de Heiberg heeft in 2008 de start gemaakt met het sponsoren van Isatou Cham. Zij is een leerlinge van de Bakau New Town Lower Basic School en één van de 2109 (!) leerlingen waarvan de meeste meisjes zijn. De school zag er erbarmelijk uit maar mede dankzij de hulp van de Heiberg is er al veel vooruitgang geboekt. Isatou en de vele kinderen zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee en ze hebben de Heiberg school dan ook een certificaat van waardering gegeven. De toiletten, het dak en de moestuin zijn hierdoor al sterk verbeterd.

Nieuwe projecten voor de school zijn een bibliotheek en nieuwe vloeren in de lokalen.


MOESTUIN

De moestuin is een onderdeel van de lessen. Maar de oogst is ook van groot belang. Deze worden door de leerlingen zelf verwerkt in hun lunch die zij op school krijgen.


NIEUWE TOILETBLOKKEN

Zoals eerder vermeld heeft de school van Isatou 2109 leerlingen. De toiletten worden dus veelvuldig gebruikt. Het is dan ook van groot belang dat deze schoon, heel zijn en toch tenminste een deur hebben voor privacy! Tot voor kort was dit niet! Mede dankzij een bijdrage van Teesito Kafoo hebben ze nu mooie toiletten met deur.


 HET NIEUWE DAK VAN DE SCHOOL

Bijna de hele school had last van lekkage. Tijdens het regenseizoen in juli konden de leerlingen bijna geen les krijgen in een lokaal dat blank stond. Dit belemmerde natuurlijk enorm het onderwijs wat gegeven werd. Gelukkig is dit probleem nu opgelost door de bijdrage van de Heiberg en kunnen de kinderen is een droog lokaal leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *